top of page
bibi  8.jpg

Dizzybell’s Destini’s Child (Bibi)

 

geb.datum:                        3 maart 2021

geslacht:                            Teefje
vader:                                Curlfinch Quichot

moeder:                             Dizzybell’s Dressed to Impress

gezondheid:

HD: A

ECVO: vrij (voorlopig, test is 1 jar geldig))

PRA/RCD4: drager 

PRA: vrij

vWD: vrij

NE: vrij

DM:vrij

Wij zijn Ton en Evelyne en zijn sinds april 2021 de blije baasjes van onze

bruine Grote poedel Bibi. We waren op zoek naar een tweede hond en

kwamen bij toeval terecht bij Wil.

Wil ken ik al bijna mijn hele leven en toen ik haar vertelde dat wij op zoek

waren naar een tweede hond naast onze Spaanse waterhond Lana,

opperde ze dat we ook voor een Grote poedel konden gaan.

Daar hadden we weleens over nagedacht.

 

Toen het nestje van Bibi een week of 3 was zijn we gezellig bij Wil op bezoek gegaan. Toen ik opperde welk pupje met ons mee naar huis zou gaan zei Wil dat er wel een hondje voor ons bij zat. Wat wij zo leuk vonden was dat er een paar bruine pups in het nest zaten. Ik ben een gevoelsmens en heb Bibi puur op gevoel gekozen. En zij ons ook.

 

Ik had nooit gedacht dat ik ooit een poedel zou krijgen. Maar ik kan niet anders zeggen wat voor een geweldige hond zij is. Ze is stabiel, vriendjes met iedereen, luistert als de beste, kan goed alleen zijn. En vooral ze vult onze andere hond Lana goed aan. Die is nogal onzeker. Maar sinds de komst van Bibi zit zij stukken beter in haar hondenvelletje.

 

Bibi is nu bijna een jaar oud en we hopen als alle onderzoeken goed uitpakken over een jaar of 2 een nestje met haar te fokken. Maar vooral willen we haar een goed hondenleven geven.

 

We wandelen veel en op dit moment doen we GG. Ze is de jongste van de klas maar houdt erg van samenwerken met het vrouwtje. Zolang we samen maar lol hebben. 

Bericht van Evelyne en Ton:

Het is vandaag 12 december 2023 en wij hebben te horen gekregen dat als alle onderzoeken goed uitpakken Bibi bij de volgende loopsheid gedekt mag worden en we dan een nestje verwachten in eind maart, begin april 2024. 

Bibi is echt een fantastische stabiele, grappige hond dus we zijn heel benieuwd hoe ze straks met haar puppy's is. Mijn gevoel zegt dat dat zeker goed zal gaan. Aangezien deze dame best punctueel is wat loopsheid betreft, dus we verwachten als de natuur doet wat wij verwachten in het voorjaar een huis vol grut te hebben.

Het is altijd al mijn wens geweest een keer een nestje te fokken en de ontwikkeling van puppy's te volgen en te begeleiden. Met mijn achtergrond gaat dat zeker goed komen. Ik kan niet wachten maar dat zal toch moeten.

De HD uitslag is inmiddels binnen en die kan niet mooier, voor de ECVO gaan we vrijdag op pad en de swabs voor de PRA/RCD4 nemen a.s. zondag af. Spannende tijden ...

29 december 2023

Afgelopen week hebben we de laatste uitslag van de testen binnen gekregen en we hebben groen licht.  Dat is een hele opluchting. Nu is het de vraag of Melle wel verkering met Bibi wil. Met goede begeleiding zal het zeker goed komen. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat Melle een bosje bloemen mee wil nemen voor zijn vriendinnetje😂. Hij schijnt nogal een gentleman te zijn. Heel toevallig zagen we een paar weken geleden Melle met zijn vrouwtje bij een tuincentrum. Wat een heerlijke druif van een hond is hij. Zo vriendelijk en wil met iedereen vriendjes zijn. 

 

Mijn hoofd is al druk bezig met het verzinnen van leuke pup spelletjes en speeltjes. Wel een beetje voorbarig maar de voorpret is ook leuk. 

Alleen namen verzinnen. Alles met een D. Dat is best lastig maar daar gaan Wil en ik wel een keertje voor zitten. Eerst maar eens kijken of het allemaal lukt. En we hebben nog even. Nog een maand wachten voordat ik Bibi  loops wordt en dan……………

Dinsdag 6 februari 2024

Bericht van Evelyne;

Slecht nieuws, Ton heeft een uitzaaiing in zijn ruggenwervel. Hij wordt straks naar het AMC gebracht waar hij geopereerd gaat worden. Om te voorkomen dat hij in een rolstoel terecht komt. Het is denk ik niet voor niets dat Bibi nog niet loops is. Ik moet mij nu op Ton zijn herstel richten. Wij wensen Ton zowel als Evelyne heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. 

bottom of page