TomTom

Klokkendal's Ace to Caro-Line's

 

 geslacht: reu
 geb.datum: 01-11-2012
 vader: Ned. en Zweeds Kampioen Caro-Line's Christabel's Crispin
 moeder: Klokkendal's Black Soffie 

 

PRA: DNA B (drager)
Spiegeltest: (voorlopig) vrij
Patella Luxatie: vrij

 

 

 

 

Tommy is inmiddels bijna 8 jaar en heeft enorme pech met zijn oogjes hij heeft daar op een goede(slechte) dag Glaucoom aan gekregen eerst aan het ene oogje en daarna aan het andere omdat hij er zo verschrikkelijke pijn aan kreeg zat er op een gegeven moment, na diverse behandelingen niets anders meer op dan zijn oogjes weg te nemen. Jeannette en Peter hebben daarin de enig juist beslissing genomen. Hij is nog steeds dat heerlijke vrolijke hondje dat nog steeds geniet van het leven. Hij heeft zich helemaal op zijn blindheid aangepast en let scherp op waar Jeannette of Peter of zijn "oude" vriendin Doortje zich bevindt waardoor hij altijd de weg terug weer vindt. Ook met de kleinkinderen gaat het goed zelfs daar heeft hij zich op aangepast. Ik hoop dat hij nog jaren op zijn eigenwijze plezier houdt in het leven en dat Jeannette en Peter nog lang plezier van hem mogen hebben.
Zoals je zult begrijpen is met dit hondje nooit gefokt. 

14 april 2015
Tommy woont sinds december bij de Familie Veeke, in Roosendaal. Tot ons grote verdriet hebben wij hem moeten plaatsen, van het ene moment op het andere vond hij dat Capi wel een partij was om een rangorde gevecht mee aan te gaan. Een uur voordat dit gebeurde waren ze samen nog op onderzoek uit in het weiland voor ons huis en ineens................... ging het helemaal mis. Ik heb hem tot 2 keer over uit Capi zijn bek moeten bevrijden en de 2e keer draaide hij zich om en viel Capi weer aan. Goede raad was duur, het was duidelijk dat het Tommetje zijn frustraties waren die hem parten speelden. Capi en hij verschillen 5 maanden in leeftijd en werden beide volwassen, maar volgens ons gingen ze prima door 1 deur, tot die ene middag in december. 
Inmiddels woont hij er bijna 4 maanden en maakt het uitstekend, hij heeft het momenteel een beetje moeilijk met de loopsheid van de dames die daar ook in huis wonen, maar dat is gelukkig van tijdelijke aard. Ik had Jeannette gevraagd of ze in februari nog naar Zutphen wilde komen omdat ik TT daar ingeschreven had voor een show, als alles volgens plan verliep zijn laatste want hij kon daat z'n laatste puntje verdienen voor zijn Nederlands Kampioenschap en dat is gelukt!! Iedereen blij. Op diezelfde show had in Capi bij mij en die twee zagen elkaar en de rivaliteit was er meteen weer, we hebben ze dus toen ook gescheiden moeten houden, malle reuen zo in eens, zo jammer. Maar Tommetje heeft het goed in Roosendal en ik ga hem zeker een keer gebruiken om mee te fokken, hij heeft prachtige dingen die hij door zou kunnen geven en verbeteren aan zijn nageslacht.Dank aan de familie Veeke voor de opvang van onze kleine man.

25 april 2014
TomTom is de zoon van PinPin het reutje wat ik van Gerty Steffenberg-Nordenström "geleend" heb om hem hier in Nederland te showen en Nederlands Kampioen te maken. PinPin heeft in Nederland 2 keer gedekt, uit het eerste nest van 2 pups, 1 reu en 1 teef heb ik het reutje gekregen, het teefje leeft bij de fokker Bas en Lis Blok-Rasmussen in Leiderdorp.

De moeder van TomTom Klokkendal's Black Soffie is een kleinkind van de dwergpoedel Black Rickie van Rozensteijn die in de jaren 70 Wereldwinner en diverse malen de Winner titel heeft behaald, zij hebben zijn zaad ingevroren en 15 jaar na zijn overlijden via KI een teefje mee bevrucht.

TomTom is nu bijna anderhalfjaar en een heerlijk ventje die z'n mannetje goed staat in de grote hondenwereld en op show doet hij het ook goed. Z'n Nederlands Jeugdkampioenschap heeft hij keurig in 4 shows gehaald en inmiddels heeft hij ook al 2 CAC's dus een goede vertegenwoordig van z'n ras.

Jammer genoeg is hij drager van het pra gen, we wisten dat z'n moeder drager was maar vader was vrij dus er was goede hoop maar helaas de statistieken hebben niet altijd gelijk. De spiegeltest zag er goed uit. 
Mochten er fokkers zijn die toch geïnteresseerd zijn in een dekking van TomTom dan staat hij voor geschikte teven beschikbaar.