Dizzybell's Duchesse Datura (Tess)

geb.datum: 14 aug. 2012
geslacht: teef
vader: Dizzybell's Dangerous Desire (Yodah)
moeder: Dizzybell's Deluxe Dilemma l(Emma)
kleur: zwart

Hd-uitslag:
PRA: 
von Willebrand Diseas: vrij (DNA geteste ouders)

Hieronder een stukje over Tess, zij woont bij Marijke, haar dochter Frederique en haar man Dick:


Zaterdag 25 januari 2014
Eindelijk een stukje over Tess, ik moest er nu echt maar even voor gaan zitten!
Wat hebben wij een goede beslissing genomen om voor de grote poedel te kiezen! Toen Emma haar pupjes verwachtte, hoefden we eigenlijk niet lang na te denken. Na de bevalling kwamen we iedere week wel even kijken hoe het met het kleine grut ging. Het bleef heel lang spannend welk pupje van ons zou worden, uiteindelijk is het Tess geworden en wat zijn we verschrikkelijk blij met haar! 
Voorheen had ik 2 herdershonden maar een poedel is iets totaal anders! Het is een heel vrolijke hond en ik moet regelmatig erg om haar lachen, soms wil ze aandacht en dan wordt er een hele trukendoos open getrokken: 'kijk nou hoe leuk en lief ik ben'. Het is een heerlijk aanhankelijk beestje die het liefst bij je op schoot kruipt en lekker geknuffeld wil worden. Dick wil eigenlijk niet dat ze op de bank ligt, maar nu hebben we een 'compromis'. Ik heb een fleecedeken die ik naast me neerleg en waar ze op mag. Als Tess vindt dat het tijd is om op de bank op haar dekentje te liggen, trekt ze met haar bek dat dekentje naar zich toe, legt haar kop erop en gaat mij aan zitten staren, zo van: zie je dan niet wat ik wil!? Geweldig! 
Buiten is het een heel gehoorzame hond. We wandelen iedere dag in het Pampushout en ze houdt mij goed in de gaten, speelt heel graag met andere honden, nooit agressief, ze probeert wel de baas te spelen maar kan ook goed haar meerdere erkennen. Als ik vind dat het tijd is om door te lopen is dat nooit een probleem, ze volgt me feilloos. 
Er is echter 1 ding waardoor ze geobsedeerd raakt en dat ze niet naar me luistert; een paard! Dat is een lastige situatie die ik probeer te vermijden door haar bij me te roepen en vast te houden totdat de kust weer veilig is. 
Kortom, we hebben een superhondje wat we voor geen goud meer kwijt willen!