dagboek puppy's Dolly en Olle

Het is vandaag 3 oktober 2020, precies 2 maanden nadat Dolly geheel onverwacht door Olle gedekt werd. Liesbeth was met haar hondjes een weekje op vakantie in Doorspijk en kwam dinsdag "gezellig|" een middagje langs. Dat Dolly loops was en Olle een reu maakten wij ons eerlijk gezegd niet heel erg druk om want Dolly was al meer dan een week "uiïg" tegen onze eigen reuen dus die was wel over haar hoogtepunt heen en Olle die vond tot nu toe loopse teven "doodeng" daar moest hij niets van weten en gromde zelfs naar ze als de dames advances naar hem maakte. Nou die dinsdagmiddag pakte dat geheel anders uit, die 2 vonden elkaar erg aardig en voor dat wij er erg in hadden was de dekking een feit. Later die middag presteerde die malle Olle het nog een keer !! Liesbeth was stiekem best trots op hem dat "het" kon maar het was zeer zeker niet de bedoeling aangezien er bij Dolly in januari 2020 bij het 3e ECVO onderzoek cataract geconstateerd is en er eigenlijk niet meer met haar gefokt mocht worden. Goede raad was duur we spreken af dat we rustig afwachten of ze inderdaad drachtig is en als dat zo is dan moeten we daar gewoon eerlijk over zijn, gelukkig heeft Olle, zijn moeder Juna en zijn beide grootouders nergens last van. De oogarts verwacht niet dat Dolly hier hinder van ondervindt (blind wordt) maar het moet wel vermeld worden op het ECVO formulier.
4 weken na de dekking laat ik een echo maken en inderdaad ze is drachtig van 3 puppy's en die zijn gisteren geboren ! Drie stoere sterke kerels.
Donderdag 1 oktober 2020 eind van de middag vinden we eindelijk de rust en de tijd om de werpkist neer te zetten, we kiezen ervoor om Dolly in de keuken te laten bevallen aangezien Zofie met haar kroost al in de huiskamer ligt. Onder grote belagstelling van alle andere honden wordt er een mooi plekje uitgekozen, ik merk dat Dolly meteen wat onrustig wordt en besluit die nacht haar niet alleen te laten. Ze graaft op de plankenvloer in de serre en bij tijd en wijle hijgt ze ze wil naar buiten en weer naar binnen, kortom er is onrust. Het vervelende is dat er geen slaapplek voor mij is in  de keuken, we in de huiskamer en ik kruip om 1.30 uur toch maar even op de bank Dolly slaapt op dat moment rustig dus het kan !
Om 3.00 uur staat ze voor de openslaande deuren van de keuken naar de kamer te piepen, ik kom zo snel als ik kan van de bank af en laat haar naar buiten, alwaar ze voor de zoveelst keer gaat plassen en ze graaft wat in de tuin. Ik ga niet terug op de bank en we kijken tot de ochtend samen TV ! Als Beert wakker wordt kruip ik om 8.00 uur voor 2 uurtjes in mijn bed, zo krijg ik toch nog een beetje slaap. De tekenen dat de bevalling aanstaande is worden gedurende de ochtend steeds heftiger.
Rond 12.45 uur verschijnt er een vruchtblaas maar als ze perst gebeurt er niets !
Om 13.10 uur pak ik haar op om te kijken hoe het met die vruchtblaas is nou die is er niet meer, ik denk kapot gemaakt en vocht opgelikt. Ik toucheer haar en voel nog geen pup in het geboortekanaal. Ik geef Dolly om haar te ondersteunen wat yoghurt met slagroom en een calcium tablet, dit doe ik daarna na iedere geboorte van een pup !
Om 13,15 zie ik persweeën niet heel krachtig maar toch ze perst regelmatig
om 13.30 uur worden de persweeën sterker
om 13.40 uur worden de weeën serieuzer, ze perst goed door ! Ze heeft het niet makkelijk maar dan wordt toch eindelijk
om 14.20 uur de eerste pup geboren ! Wat een kanjer zeg die doet niet veel onder voor een pup van de grote poedel, de kleinste pup van Zofie was bij de geboorte 255 gram en deze pup weegt 235 gram ! Arme kleine meid ze is ondanks dat, zo trots als een aap met 7 ............. en poetst en zorgt als de beste.
Om 14.50 uur zie ik weer sterke persweeën en 5 minuten later wordt de 2e pup geboren ook weer zo'n kanjer, deze weegt 232 gram.
Daarna pakt ze haar rust en is druk in de weer met haar 2 jongens.
Om 16.45 uur wordt de 3e reu geboren hij weegt 208 gram.
Ze zijn alle 3 krachtig en zoeken meteen de melkbar op dat gaat goed !
Dolly blijft lichte persweeën houden ik denk er komt zeker nog een pup, bij een echo kunnen ze makkelijk een pup missen of er 1 dubbel tellen dus het zou zo maar kunnen.
Om 18.15 uur neem ik Dolly mee naar buiten om te plassen ze ging wel 10 keer zitten om te plassen. Binnen gekomen zet ik haar toch maar op de tafel om haar te voelen of er nog wat "in" zit en ik toucheer haar nogmaals, ik voel geen pup !
Om 1908 uur wordt er een nageboorte "geboren", ik voel nogmaals haar buik en constateer dat ze nu echt leeg is,
De bevalling is achter de rug ik verschoon de werpkist en ze ligt er trots als een pauw in met haar 3 jongens ! Wat is het toch een rijkdom dat je zoiets intiems als een geboorte van een nest samen met je hond mag meemaken dat ze je toelaten en vertrouwen dat is zo belangrijk !
Een van de puppy's is de eerste uren van zijn leven een "giller" bij alles wat niet lukt gilt hij, de melk schiet niet snel genoeg toe, hij ligt verkeerd, moeder Dolly doet iets niet naar meneer zijn zin. Gelukkig wordt ze daar in het geheel niet zenuwachtig van in tegenstelling tot mij, maar godzijdank gaat dat in de loop van de avond/nacht over en is er rust in de tent !
Ik ga laat, veel te laat naar bed en als ik 's nachts om 2.15 uur wakker wordt ga ik naar beneden om Dolly en haar jongens te controleren, het gaat ze goed. Dolly is blij dat ze mij ziet en wil naar buiten, daar doet ze snel een plas, ze krijgt nog wat te eten en hup Dolly haar werpkist en ik mijn bed weer in.
Om 6.45 uur word ik weer wakker en ga naar beneden ze wil er direct weer uit doet en plas en daarna snel weer naar haar baby's ik geef haar wat yoghurt met slagroom en kruip achter de computer om dit dagboek te maken.
Wordt vervolgd.................

Het is na middernacht en dus alweer 15 oktober 2020, mijn middelste kleinzoon wordt vandaag 14 jaar zojuist zijn ouders en hem via FB gefeliciteerd.
De puppy's van Dolly de 3 musketiers zoals ze genoemd worden doen het verbazingwekken goed, groeien als kool en ontwikkelen zich als echt dwergpoedeltjes doen alles op hun eigen tempo. De oogjes zijn dan ook nog niet open maar dat laat niet zolang meer op zich wachten. Er komen ook steeds meer geluidjes uit de kleine werpkist in het hoekje van de keuken. De onrust tussen de honden is gelukkig een heel stuk bedaard, Floortje is weer thuis, heerlijk schoon gewassen, geknipt en geschopren, ze ziet er weer prachtig uit. Bedankt Liesbeth dat je zo goed voor haar gezorgd hebt. Bij Liesbeth zijn inmiddels ook ontwikkelingen gaande Elke de dwergpoedel van Liesbeth is loops en gisteren gedekt door Olle dat ging niet van een leien dakje want Olle is nou niet bepaald de hoogste in rang hij heeft 2 dames boven zich en die houden hem vooralsnog onder de duim waardoor hij moete heeft om zijn eigen teef te moeten dekken. Daarom is er hulp ingeroepen en toen was het zo gepiept en bleven ze een heel uur de volle 60 minuten gekoppeld staan. Vanavond mag hij het nog een keer proberen en dan moet Elke gaan broeden. Beide hondjes hebben zich al bewezen Elke heeft al een eerder nestje gehad en van Olle liggen hier de 3 musketiers dus we hopen op een voorspoedige dracht. Genoeg over de andere hondjes en terug bij de 3 musketiers ze hebben inmiddels hun stamboomnamen gekregen.
Dizzybell's Doornspyckse Driekus
Dizzybell's Doornspyckse Dries
Dizzybell's Doornspyckse Doerak
Ik heb nog geen bericht ontvangen of de namen goedgekeurd zijn door de Raad van Beheer maar dat gaan we afwachten.
Vandaag zijn ze ook weer gewogen en ze groeien werkelijk de pan uit
grijze band   665 gram 
gele band     690 gram
groene band 544 gram
De kleinste blijft wat achter in gewicht maar is in zijn geheel een wat kleiner hondje dus de verhoudingen kloppen.
Alle 3 zijn ze besproken door fijne gezinnen !
Nu mijn mandje in, alle honden zijn al in diepe rust dus ik ga ze achterna, wordt vervolgd..........

20 oktober 2020
Het gaat uitstekend met de dikkerdjes van Dolly en Olle. De namen zijn geworden; |
Dizzybell's Doorspyckse Dorus
Dizzybell's Doornspyckse Dries
Dizzybell's Doornspycker Driekus.
De reden dat bij het laatste hondje de nestnaam afwijkt dat komt door de regels van de Raad van Beheer, zij zeggen dat er na de kennelnaam Dizzybell's niet voor alle hondjes dezelfde nestnaam mag komen omdat de indruk gewekt zou kunnen worden dat het een verlenging van de kennelnaam zou zijn, vandaar Doornspycker Driekus. Ik heb vandaag voor t eerst de nageltjes geknipt, prettiger voor de buik van Dolly. Ze groeien als kool de gewichten van vandaag zijn:
grijze band    834 gram 
gele band      860 gram
groene band 674 gram 
Verder valt er weinig te melden, Dolly is echt een top moedertje ze zorgt ongelooflijk goed voor haar 3 mannen, wat weer met zich meebrengt dat ik als portier fungeer, ze wil naar buiten, naar binnen, in de werpkist, uit de werpkist enz. enz en dat meerdere keren op een dag/avond, ik denk maar het is een goede oefening voor mij !
Het is wel een drukte van belang in Doornspijk, de honden krijgen 2 x per dag eten, beide moeders krijgen 4 x per dag, de puppy's van Zofie krijgen ook 2 x per dag eten en Beert wil ook nog eens 3 x per dag eten. Ik voel mij net zo'n voedeselverstrekker voor mijn medehuisgenoten wink
Wordt vervolgd...........................