Josephine

Dizzybell’s Djuna Daniëlle

geslacht: teef
geb.datum:  26-06-2013
vader: Curlinch Zhivago
moeder: Dizzybell's Delirious Dancer

HD-uitslag:
Von Willebrand Diseas: vrij (DNA test)
NE: vrij (DNA test)
PRA:

schofthoogte: 56 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

woensdag 26 augustus 2015
Afgelopen zaterdag hebben wij, Peter, Jeannette en ik het pupje uit het nest van Tinka naar Zevenaar gebracht, aangezien zij naar Oostenrijk verkocht is, wordt zij, Lucy daar 8 weken opgevangen, gesocialiseerd, opgevoed enz. enz. Mona, haar man Fred en de 3 kinderen hebben zich er erg op verheugd dit te gaan doen. Toen Wendy de zus van Mona ook even kwam kijken, kwam het gesprek al snel op Josephine en gaf zij aan er meer dan zin in te hebben om Josephine een goed te huis te bieden, ze woont saamen met haar zoon Hero en kan Josephine de rust en stabiliteit bieden waar zij zo'n behoefte aan heeft. 
A.s. maandag komt ze samen met Mona, Josephine ophalen. Alle voorbereidingen zjn getroffen er wordt haar een warm welkom voorbereid. Ik ga die kleine drukemaker missen maar heb er alle vertrouwen in dat ze het daar in Zevenaar goed gaat krijgen. Leuke bijkomstigheid is dat Mona, zus van Wendy de eigenaresse is van Dame, zus van Josephine.

dinsdag 13 augustus 2015
Het gaat niet goed met Josephine, eerst liet het zich aan zien alsof ze zich wel in de roedel zou schikken maar sinds haar loopsheid is het er niet beter op geworden. Ik heb daarom veel overlegd met mij zelf, gewikt en gewogen maar moet tot mijn grote spijt tot de conclusie komen dat Josephine geen roedelhond is. Zij zou zo veel beter tot haar recht komen als enigste hond in een gezin. Daarom ga ik met pijn in mijn hart, voor haar een defenitief mandje zoeken, waar ze de rest van haar leven het goed gaat krijgen, mensen die haar begrijpen en met haar om kunnen gaan.
Josephine is buiten een heerlijke hond die met mens en dier prima door 1 deur kan, ze kan goed naast de fiets lopen en tijdens de wandeling is uitbundig rennen haar "ding". 
Thuis is haar gedrag soms obsessief als we bezoek hebben dan moet ze aan die mensen likken en als je haar dan niet bestraffend toespreekt dan stopt ze daar niet mee, dat is dus een dingetje waar aan gewerkt moet worden, ik denk dat dit gedrag trouwens veroorzaakt wordt door dat ze niet de enigste hond is. 
Ze super vriendelijk en aanhalig en dwingt soms aandacht af wat ook een puntje van aandacht zou kunnen zijn, trainen vindt ze geweldig, ze is goed trainbaar en is dol op wandelen.
Als er commotie is, bijvoorbeeld er komt bezoek of we gaan uit dan kan ze enorm blaffen, ik denk dat de oorzaak daarvan is dat ze "bang" is dat ze vergeten wordt en door luidt te blaffen de aandacht op zich vestigd.
Ze is een mooie gezonde en gehoorzame hond, die een beter thuis verdient dan hier bij ons met te veel honden en daardoor te veel stress, ze is sportief, wil graag met de baas samen op stap en kan voor mijn gevoel buiten beter met vreemde honden dan binnen, maar ook dat kan veroorzaakt worden door te veel honden om haar heen. Mocht je interesse hebben en of meer willen weten dan kan je contact opnemen, via deze site of telelefonisch.

maandag 12 april 2015
Josephine woont sinds februari 2015 weer bij mij in Hierden, na eerst de loopsheid, bij Corrina thuis afgewacht te hebben is ze nu hier thuis. Ze doet het goed, is een kleine druktemaakster die het kaas niet van d'r brood laat eten.  Volgens mij is ze inmiddels iets in gewicht toegenomen, ze eet 2 x per dag een bak met ruim 300 gram vlees en die gaat met smaak naar binnen. Ze is dikke vriendinnen met Pien, de dochter van Lotus en Capi ze spelen en rennen wat af. Met mooi weer zijn zij het die de hele dag wel in de tuin willen blijven rotzooien, beetje spelen, beetje slapen, veel rennen achter elkaar aan. Met Dimphy heeft ze af en toe wel een "dingetje" uit te bekvechten, ze doet het Engelse woord voor teef beslist eer aan.
Inmiddels is ze Nederlands Jeugdkampioen en Benelux jeugdwinster 2014, met dank aan de goede zorgen van Terry Vermeulen. Als alles weer wat rustiger is en haar haar in een betere conditie dan ga ik zeker proberen haar kampioen te maken.

Donderdag 30 juli 2015
Josephine is 16 juli voor de 2e keer loops geworden, de vorige keer was dat in december dus er zit ruim 6 maanden tussen..Inmiddels heb ik haar in de Tclip laten zetten, het haar wilde gewooon niet groeien en ik had de tijd en energie niet meer om er zoveel aandacht aan te besteden, zeker als het resultaat niet is wat je er van verwacht. De tclip staat haar erg goed en Yvette zit er dan ook aan te denken om haar mee te nemen naar de trim wereldkampioenschappen voor landenteams in Milaan. Maar dan moet haar vacht in een betere conditie komen, we gaan het afwachten.