dagboek puppy's van Dolly en Rocky

Maandag 14 augustus 2017
Deze week gaat de eerste kleine druktemaker het nest verlaten, wat een ongelooflijk trio is dit zeg. Ik kijk mijn ogen uit ze spelen als schattige dwergpoedeltjes en ze knokken onderling als pitbulls, ze gaan tekeer alsof ik weet niet wat aan de hand is en kunnen prima voor zichzelf opkomen, wat een temperament als die kleine poedeltjes hebben zeg. Voor de grotee honden hebben ze respect dat leren ze hiernwel omdat ze vanaf week 5 tussen de grote honden lopen. Het eten tussen de andere honden is nog wel een uitdaging want ze willen graag gaan shoppen bij de andere honden en dat is niet toegestaan dus dan speel ik politieagent en breng ze weer naar hun eigen bakjes. Het zijn uitstekende eters ze eten 3 x per dag hun bakjes met smaak leeg. Ze slapen niet meer in de puppyren maar in de keuken samen met Zofie, Dolly en Floor en dat gaat uitstekend. Het ziijn super sociale hondjes die hun mannetje staan maar ook goed kunneen laten merken dat ze niet comforttabel zijn dan piepen en zeuren ze net zo lang tot ze zich wel op hun gemak voelen. Thuis bij jullie zal dat best nog wel even een strijdpunt kunnen worden, zorg dat je voet bij stuk houdt, maak het hem wel zo comforttabel mogelijk maar geef hem niet overal zijn zin is want.................... ze hebben een willetje hoor die kleintjes.

Dinsdag 25 juli 2017
Gisteren zijn de Dolly´s samen met Dolly en Floortje met mij meegeweest naar Wapserveen, Liesbeth is daar ook heen gekomen en heeft de kleintjes geschoren, we waren zoooo nieuwsgierig wat er onder al dat haar vandaan zou komen, want haar hebben ze overvloedig veel mer dan de grote puppy´s heel bijzonder om te zien. Ze hebben zich goed gehouden tijdens de behandeling ze vonden het niet zo leuk dat hun staartje geschoren was maar het is wel zo fris om te voorkomen dat er ontlasting in dat lange haar blijft hangen. Ook hier hebben we vergeten om foto´s te maken maar ik zal kijken of ik morgen een paar plaatjes kan schieten zodat we de nieuwe Dolly´s kunnen presenteren. 

Vrijdag 21 juli 2017
Op dit moment liggen de kleintjes buiten in het kleine rennetje waar normaal gesproken Dolly en Floor 's nachts in slapen. Het wwas een gepiep van jewelste ze hadden echt even moeite om aan het buitenleven te wennen maar nu liggen ze heerlijk te slapen.  INmiddels eten ze al 2 dagen tartaar ze krijgen 2 x per dag va mij gevoerd en morgen ga ik beginnen met de Carnibestt speciale puppymaling. Ze zijn afgelopen Dinsdag meegeeest naar de camping bij Henny en Jan en sinds die tijd ontdekken ze de wereld beetje bij beetje. Maandaggaan ze mee naar Annet, Liesbeth en ik gaan de puppy's daar scheren en we nemen de "Dolly's" ook meteen mee, ik ben zo benieuwd wat er onder al dat har vandan komt. Zojuist hebben de "Dolly's" zelfdstandig van een schoteltje de carnibest gegeten en het ging GeWelDig. 

Zondag 16 juli 2017
Vandaag de werpkist uit de puppyren gehaald en de mand er in en....................... op kinderverjaardag geweest en de kleintjes waren mee !!! We zijn helemaal naar Julianadorp gereden om bij Lisette de verjaardag van 2 van haar zoons te vieren en aangezien de jongens het helemaal geweldig vinden als ik de puppy's mee breng heb ik de jongens en de puppy's een plezier gedaan. Ze zijn de hele middag geknuffeld, geaaid en hebben op schoot gezeten bij de jongens. De autorit heen en terug hebben ze prima doorstaan en nu liggen ze heerlijk te slapen in de grote mand, Dolly is helemaal af van alle indrukken samen met haar kleintjes want ook voor haar is dit een spannend gebeuren. Ze moet namelijk ook leren dat er andere mensen bij en aan haar kleintjes mogen komen iets wat ze best moeilijk vindt maar ze heeft het overleefd. Aankomende dinsdag zijn we uitgenodigd door vrienden op de bbq en ook daar gaan de kleintjes mee naar toe, aangezien er hier niet zoveel knuffelmensen komen moeten we ze dan maar buiten de deur zoeken.

Vrijdag 14 juli 2017
Vandaag het eerste puppybezoek gehad voor de kleintjes en wat werd er aan beide kanten genoten, de puppy's vonden het heerlijk om even op schoot te zitten en Mirjam en haar dochter Jade zaten te glunderen met de kleintjes op schoot. Dolly lag tussen ze in om haar kindjes toch vooral heel goed in de gaten te houden want de kleine heks heeft het er best moeilijk mee als er mensen te dicht in de buurt komen. De kleintjes worden wel al wat mobieler maar verder slapen, eten, slapen, eten. Volgende week gaan we de werpkist weghalen en gaan ze de mand in zodat hun wereld wat groter wordt.  Dolly is supermama ze zorgt buitengewoon goed voor haar kleine muisjes en is zelf ook veel vrijer en gezelliger geworden, ook heeft ze meer vertrouwen in ons gekregen, want onze Dolly is altijd een beetje wantrouwend naar ons toe, hoe dat komt weet ik niet maar daar is nu niets meer van te merken.

datum tijd geslacht geboortegewicht 9.7 11.7 12.7 14.7                        
22-6 12.33 reu 167 gram 474 528 562 640                        
22-6 14.05 teef 157 gram 596 628 658 740                        
22-6 14.25 reu 186 gram 638 697 726 830                        

Zaterdag 8 juli 2017
Sinds gisteren zijn de oogjes van het grootste reutje en zijn zusje op, het kleine mannetje laat nog even op zich wachten. Groeien doen ze de ene dag wat meer als de andere dag maar over het algemeen gaat dat ook goed. Ze komen ook steeds meer in beweging en Dolly ?? Dolly is zo gefocusd op haaar kindjes ik mag ze ternauwernood wegen en dan moeten ze meteen weer terug in de werpkist en worden gepoetst want mijn luchtje moet er weer van af. Kortom het gaat heel goed hier met Dolly en de Dolliy's. 

Woensdag 5 juli 2017

Gisteren een wat mindere dag voor Dolly en haar Dolly's moeders had wat last van haar ingewanden, gespuugd en licht aan de diarree, vandaag weer helemaal de oude maar de puppy's ietsje minder gegroeid als normaal die hadden er waarschijnlijk ook iets van mee gekregen. Verder geen bijzonderheden.

Dinsdag 4 juli 2017
Het gaat goed met Dolly en de kleine rakkers er begint steeds meer geluid uit de werpkist te komen en ook komen ze al meer in beweging maar verder is het nog steeds slapen drinken

poepen en plassen en Dolly is dolgelukkig met ze en verzorgt als geen ander. Er mogen mensen komen kijken maar eigenlijk alleen diegene die ze goed kent, met "vreemde" heeft ze het erg moeilijk. De gewichten van de laatste week staan in de tabel hieronder. Deze week verwacht ik de oogjes ook open en zal er steeds meer "leven in de brouwerij" komen.

Maandag 26 juni 2017
 Ze groeien goed die kleine rakkers in huize Dizzybells, het eerstgeboren reutje en zijn zusje groeien gelijk op de laatst geborene groeit als een speer, is ook een echte "dikkerdje dap" aan het worden. Dolly neemt wat meer afstand en kwam vannacht gezellig, nou ja gezellig in de slaapkamer buurten en wilde op de dekens, onder de dekens, ze wilde eruit, ze wilde weer naar binnen, ze wilde bij de puppy's kortom ons prinsesje op de erwt wilde op haar wenken bediend worden, dat kan maar dan wel maar dan overdag en niet 's nachts dat gaat hem niet worden. Ik heb haar toch maar een beetje geitenyoghurt met slagroom gegeven en haar vermanend toegesproken dat de huiskamer haar doemein is en de slaapkamer die van Beert en mij. Ze nam er genoegen mee dus daarna nog wel een uurtje rustig kunnen slapen. We gaan afwachten wat ze vannacht voor mij in petto heeft.

Zondag 25 juni 2017
Wat een groeispurt maakt ons laatst geboren ventje hij springt er echt uit !! De andere 2 groeien naar verwachting voor dwergpoedeltjes. Dolly is een kanjer van een moedertje die waakt over haar kleintjes als een tijgerin over haar welpen. De kleine heks wil ook graag verwend worden, als ik haar vlees in de kamer zet, kijkt zij mij aan of ze wil zeggen kan het niet in de werpkist ?? Zet ik het in de werpkist dan springt ze er in en ............ gaat het met een hoop kabaal begraven, als ik zeg moet ik je dan voeren kijkt ze mij aan met die blik van; hé hé begrijp je het eindelijk!!! Dan eet ze met smaak haar vlees op. Het is en blijft een bijzonder meisje !

datum tijd geslacht geboortegewicht 23.6 25.6 25.6 26.6 27.6 28.6 29.6 30.6 1.7 2.7 3.7 4.7 5,7 6.7 7.7 8.7
22-6 12.33 reu 167 gram 174 194 220 247 273 293 297 303 321 336 368 376 381 405 436 451
22-6 14.05 teef 157 gram 167 177 215 247 273 301 322 345 393 412 447 460 468 494 540 554
22-6 14.25 reu 186 gram 202 226 268 305 331 348 367 399 426 442 459 491 497 539 576 592

Zaterdag 24 juni 2017
Het gaat uitstekend met Dolly en de kleintjes ze groeien voor dwergpoedeltjes goed, het zwaarste mannetje heeft zijn voorsprong vergroot het kleinste mannetje blijft wat achter en het teefje groeit naar wens. Dolly maakt het prima haar temperatuur is normaal voor een zogend teefje. Ze zorgt meer dan goed voor ze blijft heel lief bij ze en de kleintjes zijn heel rustig heel af en toe horen we wat gepiep uit de werpkisst komen maar over het algemeen is het erg rustig. Ik ben heel trots op mijn kleine meisjje dat ze het zo goed doet.
De namen van de kleintjes zijn inmiddels aangemeld bij de Raad van Beheer;
de reutjes:
Dizzybell's Dikkertje Dap
Dizzybell's Dappere Dodo

het teefje
Dizzybell's Doortje Dartel

Wij gaan er vanuiit dat de Raad deze namen zal accepteren 

Donderdag 22 juni 2017
Mijn kleine dappere meisje is vandaag bevallen van 3 puppy's 2 reutjes van 167 en 186 gram en 1 meisje van 157 gram alle drie zijn ze zwart. Het was geen makkelijke bevalling maar ze heeft er alles aan gedaan om haar kindjes op de wereld te zetten, wat een energie, uithoudings- en doorzettingsvermogen in zo'n klein hondje en nu is ze zo trots als een pauw. De dierenarts is even langs geweest ter controle maar Dolly's buik is leeg en zij maakt een rustige indruk en de kleintjes liggen tevreden te drinken en zien er voor zover de dierenarts dat nu kan beoordelen gezond uit. In ieder geval gesloten gehemeltes en aan de hartjes was ook niets bijzonders te horen. Ik ben zo trots op Dolly dat ze ondanks haar wantrouwen naar mij toe ze mij nu toch volledig vertrouwde. Ze is op de bank bevallen en toen de 3e geboren was heb ik haar in de werpkist gelegd en daar ligt ze nog ze vindt het prima zolang ze haar kindjes maar om haar heen heeft. Inmiddels heet ze wat gegeten en gedronken en is ze al naar buiten geweest voor een plas. wordt vervolgd.................................